Hulpdienst Hintham

informatie voor hulpvragers                                                                      klik op logo voor download pdf     Klik hier voor download van pdf

Voor wie is de Hulpdienst Hintham?

De hulpdienst helpt inwoners met een beperking uit Hintham en senioren die zelfstandig wonen met praktische hulp in het dagelijks leven als familieleden, buren en vrienden dat, even, niet kunnen.

Wat voor hulp biedt de Hulpdienst Hintham?
Vrijwilligers helpen u om zo lang mogelijk prettig zelfstandig te blijven wonen.
De één-op-één hulp die zij kunnen bieden, bestaat uit:
1. Vervoer indien nodig*;
2. Assistentie bij het doen van boodschappen;
3. Begeleiding bij het bezoek aan een arts.

Onze klussenhulp is sinds januari 2019 ondergebracht bij de Klussendienst. U kunt het meldpunt  klussendienst ook rechtstreeks benaderen; 073-2068500, klussendienst Rosmalen Nuland en Vinkel

* Vrijwilligers rijden u naar de volgende plaatsen: Hintham, Rosmalen, Empel, ’s-Hertogenbosch, Vught, Berlicum, Den Dungen, Sint Michielsgestel, Nuland, Vinkel, Vlijmen en Engelen.

Wanneer helpt de Hulpdienst Hintham?
De vrijwilligers bieden deze hulp van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 20.00 uur. Voor de planning is het fijn als u een dag van tevoren belt.

Wat kost de Hulpdienst Hintham?
De inzet van de vrijwilliger is gratis. Extra kosten komen voor uw rekening. Dat zijn bij vervoersbegeleiding de kilometerkosten à € 0,30 per kilometer en eventuele parkeerkosten.

Hoe bereikt u de Hulpdienst Hintham?
Hulpdienst Hintham is bereikbaar via telefoonnummer 073-8519600. Via dit nummer krijgt u de receptie van wooncentrum De Annenborch aan de lijn. De receptioniste noteert uw telefoonnummer en neemt contact op met de dienstdoende vrijwilliger. Die vrijwilliger belt u terug voor het maken van een
afspraak. Nadat u voor de eerste keer gebruik heeft gemaakt van de hulpdienst, wordt er een afspraak met u gemaakt voor een “intakegesprek”. De coördinator komt dan bij u langs om samen met u enkele gegevens te noteren en verdere uitleg over de hulpdienst te geven.

Meer weten?
U kunt contact opnemen met de coördinator van de Hulpdienst Hintham:
Gerard Kivits: 06-12778676 / gwgkivits@gmail.com.
De hulpdienst is onderdeel van de Vrijwillige Thuishulp van Farent.
Contactpersoon daar is Anja Hobbelen; 06-46768107 / anjahobbelen@farent.nl


© Wijkraad Hintham